Beknibbel.nl

Four Fourteen

Four Fourteen

Four FourteenFour Fourteen - Combineer en tel op tot 14 met het leuke kaartspel Four Fourteen. Verwijder zo alle kaarten van de pyramide en de rode loper wordt voor je uitgerold! Je zult zien dat er veel combinaties van kaarten mogelijk zijn die 14 maken. Ook een combinatie van 4 gelijke kaarten levert punten op.
Speluitleg
Tel de Speelkaarten op tot je 14 hebt Bij Four Fourteen moet je kaarten bij elkaar voegen die een gezamenlijke waarde hebben van 14 punten. Je krijgt punten voor de kanten waar je de kaarten wegspeelt. Wanneer je een combinatie maakt met kaarten van diverse kanten , dan krijg je meer punten.

Je kunt ook een combinatie maken van 4 kaarten met dezelfde waarde, bijvoorbeeld 4 koningen.

Alle kaarten vertegenwoordigen de waarde van het getal dat op de desbetreffende kaarten staat, behalve de koning, de vrouw en de boer die respectievelijk 13, 12 en 11 punten waard zijn. Een aas is 1 punt waard.

4x Koning is 48!Wanneer je een combinatie hebt gemaakt, zullen de onderliggende kaarten van de geselecteerde zijde(n) zichtbaar worden gemaakt. Met de vrij gekomen kaarten kun je nieuwe combinaties maken. Je kunt ook gebruik maken van de kaarten stapel om een combinatie te maken.

Puntentelling Four Fourteen
Wanneer je bij Four Fourteen een combinatie maakt krijg je punten voor de kanten waar je de kaarten wegspeelt.

  • Combinatie over 1 kant = 1 x 10 = 10 punten
  • Combinatie over 2 kanten = 2 x 20 = 40 punten
  • Combinatie over 3 kanten = 3 x 30 = 90 punten

Haal 400 punten over 1 kant!Wanneer je een combinatie maakt met 4 kaarten van dezelfde waarde krijg je voor elke kaart 40 punten extra.

Voor elke kant van de pyramide die je leeg speelt krijg je 400 punten. Wanneer je de hele pyramide leeg speelt krijg je 100 punten voor elke kaart in de gesloten stapel.

Bonusspel
Wanneer je for Real speelt kun je door voldoende bonussterren te verzamelen het bonusspel spelen. Daar kun je extra credits mee winnen.


Klik hier om Four Fourteen te spelen

Four Fourteen speel je ook bij Four Fourteen.nl!

Beknibbel.nl | ©2006-2014 | Wijzigingen voorbehouden

Top Desktop version